Υπό κατασκευή Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο-Κεφαλονιά

[ad_1]

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά υπεγράφησαν αυτή την εβδομάδα, παρουσία του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκου.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση για τη Χίο υπεγράφη την Τρίτη και η σύμβαση για την Κεφαλονιά την Πέμπτη. Στη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων, ο κ. Γραφάκος παρουσίασε την εξέλιξη των έργων για τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης αποβλήτων που έχει υλοποιηθεί την τελευταία τριετία. Τόνισε ότι μέχρι και σήμερα έχουν δημοπρατηθεί συνολικά 26 υποδομές διαχείρισης αποβλήτων, σε σχέση με το 2019 όπου δεν υπήρχε καμία μονάδα σε διαγωνιστική διαδικασία. Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων υπογράμμισε πως σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν έξι MEA, από τρεις που λειτουργούσαν το καλοκαίρι του 2019.

Με την υπογραφή των δύο νέων συμβάσεων για τη Χίο και την Κεφαλονιά, οι μονάδες που κατασκευάζονται στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 12, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019 που ήταν μόλις πέντε.

Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να υπογραφούν ακόμα πέντε συμβάσεις για τη  δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων, ενώ άλλες 12 μονάδες βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.[ad_2]

Supply backlink

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>