Ο Τζόνσον μπροστά σε ανταρσία για το νομοσχέδιο της κοινωνικής περίθαλψης

[ad_1]

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αντιμετωπίζει αυξανόμενη αντίδραση και δυσαρέσκεια μέσα από το κόμμα του για τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής περίθαλψης, αφού προέκυψε ότι οι φτωχότεροι συνταξιούχοι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για το κόστος της περίθαλψης.

Ο πρωθυπουργός λέγεται ότι κινδυνεύει με μια επιζήμια εξέγερση μέσα στο Household of Commons μετά τη δημοσίευση ενός εγγράφου πολιτικής που αποκαλύπτει ότι η δοκιμασμένη υποστήριξη που παρέχεται σε ορισμένους συνταξιούχους από τις τοπικές αρχές δεν θα υπολογίζεται στο όριο των 86.000 λιρών.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εξακολουθεί να bivnei την οργή μεταξύ των βουλευτών του «κόκκινου τείχους» για τις μειωμένες επενδύσεις στον βορρά, αντιμετωπίζει μια άλλη δυνητικά εξέγερση σ’ ένα κόμμα… ανταρσίας.

Ο Guardian αναφέρει ότι αρκετοί βουλευτές των Τόρις συμμετείχαν σε κλήση έκτακτης ανάγκης που διοργάνωσε η υπουργός Μέριμνας Τζίλιαν Κίγκαν το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της οποίας ειπώθηκε ότι το ζήτημα πήρε τεράστιες διαστάσεις από οπαδούς που διαμαρτύρονταν ότι τα σχέδια ήταν άδικα και δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τους βουλευτές που συμμετείχαν στην κλήση, ο πρώην αρχηγός των Τόρις Μαρκ Χάρπερ προκάλεσε την Κίγκαν να κάνει πιο λεπτομερή ανάλυση των σχεδίων – κάτι που ούτε αυτή ούτε δύο δημόσιοι υπάλληλοι που ήταν παρόντες μπόρεσαν να κάνουν. Στη συνέχεια, η Χάρπερ είπε ότι δεν θα ήταν αρκετά καλό για εκείνη να παράσχει λεπτομέρειες την ημέρα της ψηφοφορίας, που αναμένεται να είναι Δευτέρα ή Τρίτη.

Η αναταραχή έρχεται καθώς οι Εργατικοί κατηγόρησαν την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ για «επικίνδυνες αποτυχίες» στις διελεύσεις μεταναστών στη Μάγχη, με τον σκιώδη υπουργό Εσωτερικών Νικ Τόμας-Σίμοντς να προτείνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον «φαίνεται να συμφωνεί» αφού ο πρωθυπουργός φέρεται να διέταξε μια επανεξέταση από το Γουάιτχολ.

Καθώς εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι εισήλθαν από το Κανάλι το Σάββατο, μια ανώνυμη πηγή των Τόρις εξέδωσε μια προειδοποίηση ότι ο χειρισμός της κυβέρνησης για τις διελεύσεις μεταναστών θα μπορούσε να «καταστρέψει» το Συντηρητικό Κόμμα και να ανοίξει το δρόμο για την εμφάνιση ενός νέου «κόμματος τύπου Farage».

Η κυβέρνηση πρέπει να «κοιτάξει ξανά» τα σχέδια κοινωνικής φροντίδας, λέει ο βουλευτής των Τόρις, Ρόμπερτ Μπάκλαντ. Η κυβέρνηση «πρέπει να ξανακοιτάξει» τις αποδυναμωμένες προτάσεις της για το ανώτατο όριο κοινωνικής μέριμνας, πρότεινε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς εάν είχε την πρόθεση να ψηφίσει υπέρ των αλλαγών που προτείνονται αυτή τη στιγμή, κάτι που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα σήμαινε ότι τα φτωχότερα νοικοκυριά της χώρας δεν θα επωφεληθούν πραγματικά από το ανώτατο όριο, ο κ. Μπάκλαντ είπε στο LBC: «Λοιπόν, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να το ξαναδεί».

«Πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο να δημοσιεύσουμε πρώτα τη λευκή βίβλο κοινωνικής φροντίδας, ώστε να δούμε ποιες είναι οι νέες προτάσεις. Ποιο είναι το νέο σύστημα που θα χρηματοδοτήσουμε Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό πρώτα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Impartial και Guardian[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>