Λειτούργησε ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στη Λάρνακα

[ad_1]

Λειτούργησε ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στη Λάρνακα. Οι επισκέπτες μπορούν να βλέπουν ζωντανά την κατασκευή και δημιουργία παραδοσιακών έργων λαϊκής τέχνης, όπως είναι τα λευκαρίτικα κεντήματα, οι αθηενίτικες δαντέλες, η καλαθοπλεκτική Λιβαδιών και άλλες τέχνες, που είναι συνυφασμένες με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Από την αρχαιότητα στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας δημιουργούνταν χειροτεχνίες υψηλής ποιότητας. Σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Λάρνακας λειτουργεί ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού και το Κέντρο Λαϊκής Δημιουργικότητας.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας και σε συνεργασία με Δήμους της επαρχίας και άλλους φορείς, συγκροτήθηκε το Κέντρο Λαϊκής Δημιουργικότητας που στεγάζει τεχνίτες της περιφέρειας με σκοπό τη στήριξη και την προώθηση της χειροτεχνίας έτσι όπως εκφράζεται σήμερα.

Στο Κέντρο συμμετέχουν η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, οι Δήμοι Λευκάρων, Αθηένου και Λιβαδιών, καθώς και εργαστήριο κεραμικής.

Το ωράριο λειτουργίας του Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα καθημερινά Δευτέρα με Σάββατο.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>