Το παιχνίδι

Η δημιουργία του παιχνιδιού βασίστηκε αποκλειστικά στην εθελοντική και αφιλοκερδή εργασία των συντελεστών του. Η παντελής έλλειψη πόρων αντισταθμίστηκε από το μεράκι, τον ενθουσιασμό και τις όποιες ιδέες και γνώσεις τους σε θέματα συγγραφής και εικονογράφησης, επιμέλειας κειμένων, γραφικών, μουσικής, υπολογιστών και τεχνολογίας γενικότερα.

mapΓιατί δημιουργήθηκε αυτό το παιχνίδι; Διότι βλέπουμε ημέρα με την ημέρα την κοινωνία μας να μετατρέπεται σε απάνθρωπη. Με ή χωρίς δικαιολογία την οικονομική κρίση, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν δαιμονοποιηθεί και ακραία ρατσιστικά ένστικτα έχουν βγει απενοχοποιημένα στην επιφάνεια παρασύροντας ακόμη και μαθητές. Σκοπός μας ήταν να δημιουργηθεί ένα βασικό παιδαγωγικό εργαλείο, που θα βοηθήσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να καταλάβουν ποιες καταστάσεις οδηγούν στον ξεριζωμό κάποιους ανθρώπους (τους οποίους εμείς, όταν φτάνουν εδώ, τους κάνουμε αποδιοπομπαίους τράγους), να κατανοήσουν τι σημαίνει να υποχρεώνεσαι ξαφνικά να εγκαταλείψεις τη χώρα σου σαν πρόσφυγας και να θυμηθούν ότι στο πρόσφατο παρελθόν πολλοί Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα.


Το παιχνίδι αυτό είναι απλώς μία αρχή. Οι όποιες ατέλειες του, ελπίζουμε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ανθρώπων με μεγαλύτερες γνώσεις και δεξιότητες από τις δικές μας και να βοηθήσουν στη μελλοντική βελτίωσή του.

Όμως αρκετά είπαμε, ή μάλλον γράψαμε! Είναι τώρα ώρα να ρίξετε το ζάρι και να γίνετε ο Ναβίντ, ο ήρωας του παιχνιδιού και να ζήσετε μέσα από αυτόν στη χώρα του, που είναι πολύ μακριά από την Ελλάδα. Θα καταφέρετε να λύσετε τα προβλήματα, ή ο ήρωάς σας θα χαθεί στη δυστυχία, ένας απλός αριθμός σε μία στατιστική; Στο χέρι σας είναι να κατανοήσετε τις δυσκολίες του και να δώσετε την καλύτερη λύση!

Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι 30-45 λεπτά και συνήθως επιλέγετε εσείς πότε θα τελειώσει. Αφού φτάσετε στο τέλος θα σας δώσει την αξιολόγηση των επιλογών σας και θα μάθετε εάν ο Ναβίντ τα κατάφερε ή όχι και εάν πρέπει να προσπαθήσετε ξανά.

Καλό παιχνίδι!

Additional information